Childrencancer - wegwijs in kinderkanker

Op 15 februari 2020, Wereld Kinderkanker Dag, lanceerden een 20-tal Belgische VZW’s, met ondersteuning van de Koning Boudewijnstichting samen het portaal childrencancer.be Met Prinses Harte participeerden wij van in het begin aan dit initiatief.

Er bestaan in België heel wat organisaties die zich inzetten voor het welzijn van een kind met kanker en zijn familie. Het is voor een gezin niet altijd mogelijk om in het enorme aanbod ook de juiste partner voor een specifieke nood te vinden.

Een twintigtal verenigingen uit het hele land slaan de handen in elkaar in een uitzonderlijke samenwerking. Deze verenigingen, waarvan heel wat organisaties uit een persoonlijke ervaring werden opgericht, hebben besloten om samen een informatie-platform op te richten ten behoeve van gezinnen die geconfronteerd worden met een kind met kanker. Ze garanderen tegelijkertijd dat de organisaties die op het platform worden opgenomen betrouwbaar zijn, met een eerlijke werking en transparant gebruik van fondsen. Op die manier wordt childrencancer.be niet alleen een sleutel tot de juiste informatie, maar meteen ook een kwaliteitslabel voor de werking van de organisaties.

We hebben heel specifiek 15 februari gekozen om de oprichting van dit portaal bekend te maken omdat het die dag Wereld Kinderkankerdag is en wij graag met een positieve boodschap naar alle beproefde families komen op die dag: we zijn er voor jullie!

Perstekst

Tot vandaag was er geen centraal portaal beschikbaar dat antwoorden biedt op vragen over kinderkanker. Het childrencancer.be portaal verbindt Belgische organisaties in hun strijd tegen kinderkanker. Zo wil het ouders en naasten van een kind met kanker wegwijs maken in de verschillende ondersteunende organisaties en hun activiteiten, zoals juridische, logistieke, financiële steun, wetenschappelijk onderzoek, belangenbehartiging of recreatieve activiteiten voor zieke kinderen...

Childrencancer.be zal worden gecoördineerd door 3 organisaties: het kinderkankerfonds, Tuki en KickCancer. Alle deelnemende organisaties hebben op voorhand een charter getekend waardoor ze een transparante, eerlijke en betrouwbare werking garanderen, met respect voor de privacy en de relatie tussen dokter en patiënt. Het platform wil gezinnen, naasten, zorgverleners, professionals, en mogelijke donateurs of vrijwilligers informeren over de werking van deze organisaties. Daarnaast hebben de deelnemende organisaties nu een forum om informatie en beste praktijken uit te wisselen: zo kunnen ze in de toekomst kinderen met kanker en hun naasten op een meer professionele manier ondersteunen.

Elk gezin getroffen door kinderkanker zal voortaan op één platform informatie kunnen vinden over de meest actieve Belgische organisaties op het gebied van kinderkanker. Via specifieke zoekfilters kan de bezoeker activiteiten en regio’s aanduiden om relevante organisaties terug te vinden die hen de hulp kunnen bieden die ze nodig hebben.

Via www.childrencancer.be kan iedereen meer informatie over het platform, het charter en haar leden terugvinden. Organisaties die momenteel nog niet opgenomen zijn en interesse hebben om deel te nemen kunnen zich via de website kandidaat stellen.

Deelnemende organisaties

Bring a Smile, TUKI, Kiekafobee, Kinderkankerfonds, Kleine Prins, KiKOV-Leuven, Menno’s droom, Les Avions de Sébastien, Jennifer, TAKE OFF, Mistral Gagnant, Sun Child, Prinses Harte, Kinderkankerfonds Leuven, Run for Hope, KickCancer, Ensemble Pas à Pas, Bednet, Vilomah

Contactpersonen

www.childrencancer.be

info@childrencancer.be